Zeven verdachten in gevangenis voor cannabis- en cocaïnehandel tussen Frankrijk en België | Het Nieuwsblad

2021-12-31 15:26:52 By : Mr. Simon Huang

Zes verdachten zijn in Frankrijk aangehouden en één in België in hechtenis genomen na een gezamenlijke operatie dinsdag van Franse gendarmes en de Belgische veiligheidsdiensten tegen “structurele drugshandel” tussen beide landen. Dat heeft het parket van de stad Laval, in het Franse departement Mayenne, bekendgemaakt.

De operatie werd uitgevoerd door 80 gendarmes en leden van de antiterrorisme-eenheid GIGN in samenwerking met Belgische binnenlandse veiligheidsdiensten. Dinsdag werden in het departement en in België zeven personen opgepakt. Een handwapen, 350 gram cocaïne, kleding, voertuigen en grote sommen geld werden in beslag genomen.

“Zes van de verdachten, tussen 26 en 42 jaar oud, zijn voorgeleid bij de onderzoeksrechter en in hechtenis geplaatst”, aldus nog het parket. “Tegen de zevende is een Europees aanhoudingsbevel uitgevaardigd. Die persoon is in België in hechtenis genomen.”

Het parket van Laval verduidelijkte dat in oktober 2020 al een vooronderzoek was gestart en in december 2020 een gerechtelijk onderzoek naar drugshandel en witwaspraktijken.

Feesten in mineur? Je kan nu 3 plusartikels gratis lezen. Zo ben je op de hoogte van al het nieuws over het overlegcomité.